Sokan kérdezik tőlem, hogy mik lennének azok a legfontosabb tippek, amiket a leendő házasodóknak adhatok esküvőjük megszervezésével kapcsolatosan. Nos ebben a bejegyzésben összeszedtem Nektek röviden!

Esküvőszervezési tippek – mit tarts szem előtt?

  • Az első és legfontosabb tippem, hogy esküvőtök szervezését kezdjétek el időben! Biztosan rád is igaz, hogyha rohanni kell annál stresszesebbé válsz. Ezért azt javaslom, hogy a Nagy nap szervezését akár 1-1.5 évvel a kitűzött dátum előtt kezd el. Így nyugodtan lesz időtök mindent átgondolni és sokkal nyugodtabban fogtok tudni készülni.
  • Határozzatok meg az elején egy költségvetést! Sok pár esetében feszültségforrás lehet a Nagy nappal kapcsolatos költségek tervezése. Sokuk abba a hibába esik, hogy nem számolnak apróbbnak tűnő költségekkel, melyek a végén persze összeadódnak. Ezért akkor tudtok a legnyugodtabban foglalkozni a Nagy nap szervezésével, ha van egy előre eltervezett költségvetésetek, melyben számoltok némi tartalékkal is. Így nem érhet benneteket váratlanul semmilyen kiadás és a legfontosabb, sok fejtörést kerülhettek el ebben a  formában.
  • Írjátok össze minél előbb a vendéglistát! Mihamarabb készítitek el, annál jobb, hiszen ehhez kapcsolódóan fogtok tudni helyszínt választani és a költségvetéseteket is pontosabban meghatározni. Hiszen ha tudjátok, hogy hány vendéggel számoltok, akkor már csak azt kell kiszámolni, hogy egy főre mennyi költség fog jutni. Lesznek benne nehéz döntések, de ne feledjétek, hogy ez a nap csak rólatok szól és a vendégeitek számának pontos ismerete meg fogja könnyíteni a szervezés minden mozzanatát.
  • Kérjetek segítséget. Ha van valami amiben elakadtok és nem szeretnétek esküvő szervezőt fogadni akkor is érdemes felkeresni a megfelelő szakembert és kérni egy konzultációt, ahol átfogóbb képet kaphattok azzal kapcsolatosan, hogy a szervezés során mire kell különösen ügyelni.

Mi az amit minél előbb célszerű leszervezni?

  • Válasszátok ki és foglaljátok le előre a szolgáltatókat! Ha megvan a dátumotok és nagyjából elképzelt vendégszám, illetve az, hogy hol tervezitek az esküvőt, akkor célszerű mielőbb felvenni a kapcsolatot a számotokra szimpatikus szolgáltatókkal. Sok esetben a népszerűbb esküvői ceremónia mesterek, fotósok, zenészek már jó előre be vannak táblázva. Nem ritka, hogy a sláger dátumokra már több évre előre fel vannak kérve.
  • A menü összeállításával kapcsolatosan tudd meg a legtöbbet a meghívottakról. A legtöbb esetben a vacsora az amiről a legtöbbet beszélnek az esküvőn, ezért kulcsfontosságú, hogy a megfelelő menüt állítsátok össze. Ehhez persze ismerni kell a násznépet és tudni azt, hogy a távolabbi rokonoknak, barátoknak adott esetben van e valamilyen ételallergiája?
  • Döntsetek közösen: a főbb kérdéseket mindig alaposan beszéljétek át. Sok esetben a férfiak számára nem is látszik, hogy mennyire fontos az esküvő napja. De hidd el számukra is nagyon fontos, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön. A közös szervezés sok esetben egy közös élmény is lehet, melyre a későbbiekben szívesen fogtok visszaemlékezni!

A esküvőszervezés stresszes feladat és a megfelelő átgondolás és tervezés segítségével lehet csak valóban hatékony. De a fent említett esküvőszervezési tippek betartásával kellemesebben fog telni a készülődés időszaka. A nagy napra pedig már nem fog más hátramaradni, mint élvezni a pillanatot és azt amiről valójában szól ez a nap. Ha szeretnéd, hogy minden profin legyen leszervezve tapasztalt csapat segítségével vedd fel velem a kapcsolatot és segítségedre leszek.