Gratulálok a friss jegyességedhez és örülök, hogy rátaláltál oldalamra. Ebben a bejegyzésben igyekszem pár tippet adni Neked, hogy hogyan is kezdd el esküvőd szervezését, mely a legtöbb esetben egy igen összetett feladat.

Hogyan kezdd el az esküvőszervezést?

Közös életetek ezzel egy újabb szakasza érkezett el. Ebben a szakaszban sok teendő van, és sok mindenre kell figyelni. Ebben szeretnék segítséged nyújtani számodra, hogy amellett, hogy az esküvő szervezésében a feladatokat és a teendőket látod, élvezni is tudd az egészet.

Összeszedtem pár pontban, hogy mire kell figyelnetek, amikor elkezditek szervezni a nagy napot, így a készülődés kevésbé lesz stresszes időszak!
Nulladik lépésként határozzátok meg az időpontot. Ez az első és legfontosabb lépés, hiszen ez az egész esküvőtök alapja. Ezt követően csináljatok egy költségtervet, majd írjátok össze, hogy kiket fogtok meghívni és mekkora násznépetek lesz. Nagyon fontos, hogy már a készülődés elején találjátok meg a megfelelő helyszínt és foglaljátok is le, mielőtt valaki más tenné. A helyszín mellett a menün is érdemes elgondolkozni. Ha ez megvan, akkor rögtön jöhetnek is a szolgáltatók, úgy, mint a fotós, videós, ceremóniamester és a zenekar, vagy DJ kiválasztása. Hiszen sokszor őket is előre le szokták foglalni a párok és ha nem akarod, hogy más napján legyenek ott cselekedj időben!

Inkább kezd el előbb a szervezést, mint később!

Ezt követően beszéljétek meg az esküvő stílusát, tematikáját, ha szeretnétek ilyet. Ehhez lehet majd igazítani a meghívók arculatát is. Ha már van elképzelésetek, akkor keressetek fel egy dekoros céget, aki meg tudja ezt valósítani. Majd meg kell találni a stílusban hozzád illő fodrászt és sminkest.

Az anyakönyveztetőhöz is be kell jelentkezni, amit 1 évvel a választott időpont előtt korábban már meg tehettek. Majd ha gondoltatok templomi szertartásra, akkor az időpontot ott is meg kell kérni, adott esetben pedig jelentkezni kell jegyesoktatásra. Ezt követően pedig jöhet az egyik legszebb feladat, a ruha kiválasztása!

A vőlegény ruháját picit később is ki tudjátok választani, de lehetőleg fél évvel a nagy nap előtt már szerezzétek azt is be.

3-6 hónappal az esküvő előtt el kell kezdeni kiosztani a meghívókat, és ki kell választani a tortát és a desszertet. Csakugyan ilyenkor érdemes megrendelni a jegygyűrűket is. A készülődés utolsó szakaszában elegendő, ha kiválasztjátok menyecske és új ember ruhát, majd az olyan kiegészítőket, mint a gyertyák, szertartási kellékek (pl homokszertartáshoz a hozzávalók).

Kb. 1 héttel az esküvő előtt pedig véglegesíteni kell a forgatókönyvet, melyet meg kell küldeni a szolgáltatóknak is, valamint leadni a végleges ültetési rendet is a helyszínnek. Jó készülődést kívánok, és ha valamiben elakadnál, vagy segítségre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot!